Ek İş Yapma İmkanı Koltuk Yıkama İşi

Ek İş Yapma İmkanı Koltuk Yıkama İşi
Günümüzde birçok insan ek iş yaparak ekstra gelir elde etmektedir. Normal mesaisi saat 5 gibi biten memurlar, öğrenciler, ev hanımları ve emekliler ek iş yapma konusunda en aktif olan insanlardır. Bunlardan başka, akşamları ve hafta sonu müsait olan herkes ortalama 2-3 saat çalışarak para kazanabilecekleri bir ek iş yapma konusunda potansiyele sahiptir.
 
Bu yazımızda ek iş yapmak istiyorum diyenler için en makul iş fırsatlarından biri olan koltuk yıkama işi hakkında bilgiler vereceğiz. Bir ek iş olarak koltuk yıkama, hem çok kolay yapılabilecek hem de ciddi gelir getirecek bir iştir. Günde ortalama 2 saatinizi ayırarak bir ev veya iş yerinde koltuk yıkama yapıp 200-250 TL civarında para kazanmak mümkündür.
 
Bildiğiniz gibi, insanlar artık evlerindeki halıları, halı yıkama firmalarına gönderip temizletiyorlar. Ancak koltuklar, boyutları gereği taşıması çok kolay olmadığından yerinde temizlenmesi gereken eşyalardır. Tam da burada ek iş yapmak istiyorum diyenler için mükemmel bir iş fırsatı karşımıza çıkar: "Koltuk Yıkama İşi”.
 

 

Koltuk Yıkama İşi Nasıl Yapılır?

 
İlk olarak bu iş için bütçenize uygun bir koltuk yıkama makinesi almanız gerekiyor. Bu profesyonel koltuk yıkama makinelerinin fiyatları 1500 TL ile 5000 TL arasında değişiyor. Başlangıç olarak uygun fiyatları olan makineleri tercih edebilirsiniz.
 
İkinci olarak da müşteri bulma konusunda yapacağınız çalışmalardan bahsedebiliriz. Aşağıda koltuk yıkama işi için müşteri bulma yollarını ayrıntılı olarak açıklayacağız. Şimdilik şunu belirtelim ki, bu işe önce çevrenizden başlamak en doğru yoldur. Akrabalarınız, arkadaşlarınız ve komşularınız size en yakın müşterileriniz ve reklamcılarınızdır. Genel olarak halı ve koltuk yıkama işinde potansiyel müşterileri 3 grupta toplayabiliriz.
 
  • Evde Koltuk Yıkama: Genellikle karı koca bir işte çalışan aileler, temizlik ihtiyaçları için vakit bulamadıklarından dışarıdan hizmet almayı tercih etmektedir. Bu bakımdan evde koltuk yıkama hizmeti son zamanların en popüler işlerindendir.
  • Ofis ve İş yerinde Koltuk Yıkama: Şirketlerin ofisleri, özellikle de yoğun müşteri trafiği olan showroomlar potansiyel müşteriler arasında gösterilebilir. Firmalara koltuk yıkama teklifi verebileceğiniz gibi, onların bu iş için açtığı ilanları internetten takip ederek de kendinize iş fırsatı oluşturabilirsiniz.
  • Araç İçi Koltuk Yıkama: Özellikle ticari araç sahipleri, yoğun kullanımdan dolayı sıkça koltuk yıkama hizmeti alırlar. Bu da araç koltuğu yıkama hizmeti vermek için yüksek potansiyeli olan diğer bir gruptur.
 
Bu saydığımız gruplar dışında daha pek çok iş imkanı karşınıza çıkabilir. Özellikle İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlerde yaşıyorsanız halı ve koltuk yıkama ihtiyacı duyan insanlar internetten size ulaşabilirler. Yeter ki, çalışmak için müsait olduğunuzda internette bulunur olun. Bu konuda yazımızın ilerleyen bölümlerinde ayrıntılı bilgi vereceğiz.
 
Koltuk yıkama makinası ve müşteri bulma konusunu hallettikten sonra geriye zaman planlaması ve uygulama yapmak kalıyor. Bu işte en önemli şey müşteri memnuniyetidir. Bu yüzden verdiğiniz hizmetin kaliteli olması ve tam zamanında yapılması gerekir.
 

Koltuk Yıkama İşi Maliyeti Nedir?

 
Koltuk yıkama işi, yerinde yapılan bir iştir. Makine ile yıkama işi yapacağınız yere gittiğinizde müşterinizin elektriğini ve suyunu kullanırsınız. Yani işi yaparken maliyet yok denecek kadar azdır. Belki çok az deterjan kullanımı ile geliş gidiş için harcadığınız benzin masrafından başka bir masraf yapmazsınız.
 
Kısacası bu işe ilk başlarken bir kereye mahsus satın alacağınız koltuk yıkama makinası sizin sabit maliyetinizi oluşturur. Bunun için de öyle pahalı makinelere gerek yoktur. Ortalama 2 bin TL fiyatı olan bir makine ile koltuk yıkama işine rahatlıkla başlayabilirsiniz.
 

Halı ve Koltuk Yıkama Makineleri

 
Koltuk yıkama makinaları aynı zamanda halı yıkama için de kullanılabilmektedir. Her ne kadar insanlar halılarını yıkama firmalarına gönderseler de, uzun teslim süresi gibi nedenlerle yerinde yıkatmayı da tercih edebilirler. Böylece koltuk yıkamaya gittiğiniz yerde halı yıkama işi de yapabilirsiniz.
 
Form Mühendislik olarak endüstriyel temizlik makineleri konusunda 27 yıldır geniş bir bilgi birikimine sahip olduk. Şimdi bu tecrübe ile geliştirdiğimiz halı ve koltuk yıkama makineleri hakkında biraz daha bilgi verelim.
 

Halı ve Koltuk Yıkama Süpürgeleri

 
EWD serisi halı ve koltuk yıkama süpürgeleri özel geliştirilmiş sistemiyle deterjanlı suyu temizlenecek yüzeye püskürtür. Temizlenen yüzeydeki kirleri yumuşatan deterjanlı su, yüksek vakum gücü ile makinenin kirli su tankına hapsedilir.
 

Buharlı Koltuk Yıkama Makineleri

 
ISV serisi halı ve koltuk yıkama makineleri üstün buhar teknolojisiyle donatılmıştır. Deterjan kullanmaya gerek olmadan etkili bir temizlik fırsatı sunar. Bu bakımdan deterjan kimyasallarının zararlı etkilerinden uzak tam anlamıyla hijyenik bir ortam oluşturulabilir. Özellikle kimyasalların alerjik etkilerinden ve zararlı bakterilerin yol açtığı hastalıklardan korunma amacıyla buharlı temizlik tartışılmaz bir üstünlüğe sahiptir.
 
 

Buharlı KOltuk Yıkama Makinası Video


 
 
ISV serisi makinelerimiz, özel buhar jeneratörü sayesinde ürettiği 150-170 derece buharla kirleri kısa sürede çözebildiği gibi temizlediği yüzeyde çok az ıslaklık bırakmamaktadır. Buharın oluşturduğu az miktardaki nem, kısa sürede kendiliğinden yok olmaktadır.
 
Halı ve koltuk yıkama makinelerini uygun fiyatları ve taksit imkanları ile online satışını yaptığımız www.temizlikmakineleri.com sitesinden satın alabilirsiniz.
 

Koltuk Yıkama İşinde Müşteri Bulma Yolları

 
Biraz önce de değindiğimiz gibi, müşteri bulma çalışmalarınıza en yakından başlayın. Komşular, arkadaşlar, akrabalar ve onların çevresi öncelikli hedef kitlenizi teşkil eder. Koltuk yıkamaya gittiğiniz yerlerden size referans olmalarını ve çevrelerine sizi tavsiye etmelerini rica edin. Zaten yaptığınız işin kalitesini ve makineden çıkan suyun ne kadar kirlendiğini görünce, verdikleri paranın karşılığını aldıklarını hissedecek ve sizi konu komşuya reklam edeceklerdir. Müşteri bulmak için kullanabileceğiniz diğer bazı yöntemleri şöyle sıralayabiliriz:
 

Google Reklamları

 
Google Adwords reklamları, internette direk olarak müşteriye ulaşmanın en etkili yoludur. Potansiyel müşterilerimizin internette arama yaparken kullandıkları kelimeler için reklamınızın görünmesini sağlayabilirsiniz. Mesela "koltuk yıkama fiyatları” kelimelerini yazarak internette fiyat araştırması yapan birine, arama sonuçlarının en üstünde bu işi yapanların reklamları ve iletişim bilgileri gösterilir. Böylece hedef kitleniz size kolayca ulaşmış olur.
 
Google Adwords programında satın aldığınız reklamlar, sizinle alakası olmayan kelimeler arandığında gösterilmez. Üstelik reklamınız yayınlansa bile, tıklanmadıkça para ödemezsiniz. Böylece reklam bütçenizi en etkili bir şekilde kullanmış olursunuz.
 
Ayrıca Google reklamlarını bölgesel olarak ayarlayabilirsiniz. Bu sayede sadece bulunduğunuz bölgede reklamlarınızın gösterilmesini sağlamış olursunuz. Örneğin siz, İstanbul Ümraniye ilçesinde yaşıyor ve bu bölgeye ulaşımınız kolay oluyorsa, reklamlarınızın yalnızca Ümraniye bölgesinde arama yapan insanlara gösterilmesini sağlayabilirsiniz.
 

İnternette İlan Vermek

 
Armut.com sitesi temizlik ve koltuk yıkama konusunda en verimli olabilecek sitelerin başında gelmektedir. Siteye ücretsiz üye olduktan sonra profil sayfanıza kendinizi ve yaptığınız işin kalitesini anlatan yazılar yazıp resimler ekleyin.
 
Bir süre sonra Amut.com sitesine hizmet talebi bırakan insanların bilgileri, mesaj ve mail yoluyla size teklifler olarak gelmeye başlayacaktır. Bu aşamada, müşterilere teklif vermek için küçük ödemeler yapmanız gerekecektir. Ancak siz iş yapmaya ve olumlu müşteri yorumları kazanmaya başladıkça, teklifler için ödediğiniz ücretler de ciddi oranda azalmaya başlar. Bunun için işe ilk başladığınızda uygun fiyat teklifleri verip bol bol müşteri yorumları almaya çalışın. Zamanla alanınızda çok avantajlı bir duruma gelmiş olacaksınız.
 

Broşür ve Kartvizit Dağıtmak

 
Çalışmaya gittiğiniz yerlerde broşür ve kartvizit dağıtmak, bir süre sonra size yeni müşteriler olarak dönecektir. Broşürlerinizi size ulaşımı rahat olan bölgedeki apartman ve sitelere dağıtmak mantıklı olacaktır.
 
Broşür ve kartvizit hazırlatma konusunda, her hangi bir matbaadan destek alabilirsiniz. Ayrıca internet ve sosyal medyada kullanmanız için çeşitli reklam araçları banner ve videolar da hazırlatabilirsiniz. Bu konuda uygun fiyatlı çözümler bulabileceğiniz şuradaki siteyi inceleyebilirsiniz.
 

Sonuç: Ek İş İmkanı Olarak Koltuk Yıkama İşi Nasıl?

 
Özetlemek gerekirse, yukarıda verdiğimiz bilgilere göre part time iş imkanı olarak halı ve koltuk yıkama işi çok iyi bir fırsattır. Gerek yatırım maliyetinin az olması, gerekse kısa zamanda iyi kazandıran bir iş olması bakımından ek iş yapmak istiyorum diyen herkes için uygundur. Ancak bu işe kolay para olarak bakmak yapılacak en büyük hata olur. Yaptığınız işi ciddiye alıp gerekli özeni gösterirseniz başarısız olma ihtimali yok denecek kadar azdır.
 
Şu yazımız da ilginizi çekebilir: Halı Yıkama İşi Nasıl Kurulur
 
Bu konudaki soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.