Halı Yıkama İşi Nasıl Kurulur?

20-12-2017 09:37
Halı Yıkama İşi Nasıl Kurulur?

Halı yıkama işi son yılların en hızlı büyüyen ve gelişen iş kollarından biridir. Yapılan işin kolay olması ve profesyonel bir yaklaşımla yapıldığında yüksek kâr marjı potansiyeli bu sektörün çok hızlı gelişmesinin en önemli nedenlerindendir.


Gerçekten de yapılan iş kolaydır; halıları evlerden topla, yıkayıp temizle ve müşteriye teslim edip paranı al. Bu kolay iş sürecini ve halı yıkama firmalarındaki yoğunluğu gören girişimci ruhlu insanlar bir anda kendini halı yıkma işinin içinde bulurlar. Ancak bu kolaylık ve yapılan kabataslak kârlılık tahminleri çoğu zaman insanların iştahını fazla kabartarak, çok hızlı büyüme isteğiyle plansız hareket edip başarısız olmalarına yol açabilmektedir.


Bu yazımızda,halı yıkama işi kurmak istiyorum diyenler için bazı önemli konuları ele alacağız. Böylece, bu sektörle ilgili merak edilen bir takım şeylere açıklık getirip, girişimcilik niyetinde olanlara rehberlik etmiş olacağız. Şimdi ilk olarak bu iş gerçekten kârlı mı ona bakalım.


Halı Yıkama İşinde Para Var Mı?


Türkiye’de halı yıkama fiyatları bir metre karesi ortalama 5 TL den yapılmaktadır. Bir evden yaklaşık 25-30 metre kare halı yıkama siparişi aldığınızı varsayalım. Bu hesaba göre bir müşteriden alınacak ücret ortalama 135 TL olarak düşünebiliriz. Maliyet olarak da 1 metre kare halı için elektrik, su ve deterjan masrafı toplamı ortalama 1 TL olduğunu düşünebiliriz. Bu rakam otomatik halı yıkama makineleri ile daha da düşük olabilir. Bu hesaplamalara göre bir evden alınacak 25-30 metre kare halı yıkama siparişinden ortalama 100 TL para kazanmak mümkündür diyebiliriz.


Yukarıda yaptığımız hesaba dükkan kirası, personel ücreti ile vergileri de dahil edersek günlük bazda daha ikinci siparişten itibaren ciddi bir kâr marjı olduğu anlaşılacaktır. Burada önemli olan nokta ise siparişlerin düzenli olması yani müşteri memnuniyeti odaklı çalışma zorunluluğudur.


Halı yıkama işi, bir hizmet satışıdır. Bu sektördeki başarı da en başından itibaren sunduğumuz hizmetin kalitesiyle doğru orantılıdır. Bu işteki en iyi reklam müşterilerimizin kendisidir. Verdiğimiz hizmet kalitesinden memnun kalan müşteriler, bizi sürekli olarak tercih edecek ve çevresine de tavsiye edecektir. Kısacası orta ve uzun vadede müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma ile halı yıkama işinde para vardır diyebiliriz.


Halı Yıkama İşine Nasıl Başlanmalı?


Bize göre en kritik aşama, başlangıç aşamasıdır. Yukarıda bahsettiğimiz kâr marjını fark eden girişimci ruhlu insanımız, bütün finansal şartlarını zorlayıp hatta bankalardan kredi çekip otomatik makinelerle halı yıkama işine girmek isteyebilir. Bu tarz bir yaklaşım olumsuz deneyimler yaşanmasına sebep olabilir.


Bu yüzden dereyi görmeden paçayı sıvamamak gerekir. Yani öncelikle bütçenize uygun küçük bir modelle başlayıp, sonrasında müşteri portföyünü oluşturup işlerinizi geliştirdikçe yüksek bütçeli otomatik halı yıkama makineleri kullanmaya başlamak daha doğru bir yaklaşım olacaktır.


Ekonomik Başlangıç Paket Halı Yıkama Makineleri


 

Halı yıkama işi10 bin TL bütçe ile de kurulabilir, 150 bin TL bütçe ile de kurulabilir. Halı yıkama makineleri üretiminde 27 yıllık tecrübeye sahip olan Form mühendislik olarak bu işe yeni başlayacak olanlara her zaman düşük bütçelerle başlamalarını öneriyoruz. Bunun için temizlikmakineleri.com online satış sitemizde ekonomik başlangıç paketi adı altında önerdiğimiz makinelerle çok rahat bir şekilde kendi halı yıkama işinizi kurabilirsiniz. Şimdi ekonomik başlangıç paketindeki makinelerimizden kısaca bahsedelim.


MD 60 Manuel Toz Alma Makinesi


Cleanvac MD 60 halı tozu alma makinesi ile yıkama öncesinde halıları tozdan arındırabilirsiniz. Toz alma işlemi, yıkama ve temizlik performansını yüzde 35 oranında arttıracaktır. Makine ile birlikte genel ızgaraların üzerine halıyı ters bir şekilde yatırdıktan sonra MD 60 toz alma makinesini çalışır vaziyette halının üzerinde 3-5 dakika gezdirmeniz yeterli olacaktır. Halıdan çıkan tozları görünce, temizlik performansına katkısını daha iyi anlayacaksınız.


SC 43-D Çift Fırçalı Halı Yıkama Makinesi


Cleanvac SC 43-D Manuel halı yıkama makinesi, çift fırçalı sistemiyle köpüklü halı yıkama yaparak derinlemesine bir temizlik sağlar. Aynı zamanda zemin temizleme ve cilalama makinesi olarak da kullanabilen bu makine ile ortalama 6 metre kare bir halıyı 8 dakikada yıkayabilirsiniz.


RL 1400 T Halı Sıkma Makinesi


Halı sıkma makinesi bu işin olmazsa olmazıdır. Temiz su girişi ile aynı zamanda halı durulama işlemi yapabilen bu makine sayesinde halılar yüzde 95 oranında kurutulabilir. Köpüklü yıkama sonrasında halıların mutlaka sıkma makinesi ile durulanıp suyundan arındırılması gerekir. Halıları elde ya da otomatik makinede yıkadıktan sonra Cleanvac RL 1400 T makinesi ile sıkabilirsiniz. Sıkma işleminden sonra yüzde 5 nemli kalan halıları havadar bir ortamla 1 gün beklettikten sonra müşteriye teslim edebilirsiniz.


Müşteri Bulma Yolları


Yazımızın başında da belirttiğimiz gibi müşteri memnuniyeti, halı yıkama işi için en önemli unsurlardan biridir. Verdiğimiz hizmet kalitesine azami özeni göstermek zorundayız. Bunun için halıları çok temiz yıkamalı ve söz verdiğimiz süre içinde müşteriye teslim etmeliyiz. Müşterilerinizle aynı zamanda seviyeli ve kurumsal bir dille iletişim kurup bizi komşularına tavsiye etmelerini rica edebiliriz. Zamanla müşteriler en büyük referansımız ve reklamcımız haline gelecektir.


İşinizin reklamı için broşürler, kartvizitler veya magnetler yaptırıp bulunduğunuz bölgede bunları dağıtabilirsiniz. Özellikle halı toplama ve teslimat sırasında gittiğiniz yerlerde bu broşür ve kartvizitler oldukça etkili olabilir. Bölgenize yakın olan yerlerde reklam ve tanıtım çalışması yapmak doğru bir stratejidir. Uzak bölgelerde müşteri gelse bile, bu bölgeye gidip halı toplamak, sonrasında teslimat yapmak oldukça zor ve zaman alıcı olacaktır. Zamanınızı ve bütçenizi en iyi şekilde kullanmalısınız.


Müşteri bulma konusunda en etkili araçlardan biri de internet ve sosyal medyayı etkili kullanmaktır. Özelikle Google Adwords reklamları ile lokasyon bazlı ve işinizle ilgili anahtar kelimeler kullanarak reklamlar verip sadece hizmet verdiğiniz bölgede birçok müşteriye ulaşabilirsiniz.


Bu konudaki yorumlarınızı, soru ve görüşlerinizi aşağıdaki yorum bölümünde bizimle paylaşabilirsiniz. Tüm talep ve sorularınız için bize iletişim sayfaımzdan da ulaşabilirsiniz.

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.