Zemin Temizleme Makinesi Modelleri

17-05-2018 12:27
Zemin Temizleme Makinesi Modelleri
Zemin temizleme makineleri, insan gücüyle temizlenmesi mümkün olmayan geniş mekanların günlük temizliğinde kullanılan otomatlardır. Genelde paspas veya mop ile manuel olarak yapılan temizlik çalışması, kirli suyu sürekli olarak yüzeye yapıştırma anlamına geldiğinden etkili bir temizlik sağlamaz. Hatta uzun dönemde zemin renginin değişmesine bile sebep olabilir.
 
Ayrıca ofisler, alış veriş merkezleri ve üretim tesisleri gibi çok geniş alanların manuel olarak temizlenmesi mümkün değildir. Bu tür çok geniş alanların gün içinde belki birkaç defa temizlenmesi gerektiği düşünülürse, bu işin insan gücüyle yapılamayacağı açıkça anlaşılacaktır.
 
Gerek iş gücü ve zamandan tasarruf, gerekse pratik ve etkili bir temizlik yapma nedenlerinden dolayı bir zemin temizleme makinası kullanmak en doğru çözümdür. Peki, şimdi bir zemin temizleme otomatı kullanmaya karar verdiğimize göre hangi model ve özelliklerde bir otomat tercih etmemiz gerektiğine bakalım. Bundan önce, yüzey temizleme otomatlarının genel çalışma prensibinden kısaca bahsetmek faydalı olabilir.
 

Zemin Temizleme Makineleri Nasıl Çalışır?


Çalışma prensibi olarak bir adet temiz su haznesi ve bir adet kirli su haznesi olan bu otomatların ön kısmında bulunan fırça motoru yıkama işlemini gerçekleştirir. Çoğu zaman bu fırça motoruna bir ped tutucu yardımıyla temizlik pedi takılarak silme işlemi de yapılabilmektedir.
 
Temiz su haznesine bir çay bardağı yüzey temizleyici kimyasal ilave edildiğinde kirli yüzeylerin daha çabuk ve etkili temizlenmesi sağlanmış olur. Temiz su haznesinden fırça üzerine deterjanlı su akıtan ayarlı vana sistemi ile temizlenecek yüzeyin kirlilik durumuna göre kimyasallı su miktarı ayarlanabilmektedir. Bu arada kullanılan yüzey temizleyici deterjan mutlaka köpük ayarlı olmalıdır.
 
Zemin temizlik otomatının arka kısmında, kirli suyu vakumlayıp kirli su tankına aktarmaya yarayan bir sıyırıcı vakum lastiği bulunur. Ayrıca zemin temizleme makinesinin arkasında bulunan tahliye hortumları sayesinde, otomat ile temizlik işi bittiğinde temiz ve kirli su tanklarını kolayca boşaltabiliriz.
 

Hangi Zeminler Nasıl Temizlenir?


Temizlik Makineleri online satış sitesi olarak müşterilerimizin bize en çok yönelttiği sorulardan birisi, temizlenecek zeminlerin özelliği ve kirlilik durumuna göre hangi makineyi kullanmalarının uygun olacağı sorusudur.
 
Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz çalışma sistemi gereği, temizlenecek sert zemin pürüzsüz olmalıdır. Mesela inşaat aşamasında olan veya beton şap atılmış ancak fayansları döşenmemiş olan zeminler yüzeyindeki pürüz nedeniyle otomatlarla temizlenemez. Bu tür zeminlerde kullanılması durumunda zemin temizleme otomatının fırça motoru zorlanıp yanabilir, sıyırıcı vakum lastiği deforme olabilir.
 
Bu yüzden otomat kullanarak yıkama veya silme işlemi yapılacak olan yüzeyin mutlaka pürüzsüz olması, varsa üzerindeki kaba tozların önceden süpürülmesi gerekmektedir. Otomatların en çok kullanıldığı zemin türleri; karo zemin, epoksi zemin, helikopter zeminler, granit ve mermer zeminler ile her türlü sert ve su ile yıkanmaya müsait olan pürüzsüz yüzeyler sayılabilir.
 
Yağlı Paslı ve Yoğun Tozlu Zeminler ile kirlilik düzeyi yüksek yüzeylerin temizlenmesi, kullanılacak makineden ziyade yüzey temizleyici deterjan veya kimyasallarla ilgili bir durumdur. Örneğin sanayi üretim yapılan bir fabrikanın zemini çok paslı sulara maruz kalmış olabilir. Bu durumda zemin temizleme otomatının temiz su haznesine pas sökücü özellikte bir deterjan koymak yeterli olacaktır. Aynı şekilde yağlı zeminleri olan bir gıda üretim tesisinin temizliği için kullanılacak deterjan yağ sökücü özellikte olmalıdır.
 

Elektrik Kablolu ve Akülü Zemin Temizleme Makineleri


Zemin temizleme otomatlarında akülü modeller, kablolu modellere göre çok daha kolay bir kullanım avantajı sağlamaktadır. Kablo dolaştırma derdi olmadığından, akülü zemin temizleme otomatları büyük bir hareket ve manevra kabiliyeti göstererek etkili ve pratik bir temizlik sağlar. Özellikle de, süper marketlerde olduğu gibi, temizlik faaliyeti esnasından etrafta insanlar dolaşıyorsa ve kablonun dolaşıp takılmasına sebep olacak bir yerleşim söz konusu ise, yüzey temizliği için akülü bir model tercih etmek kaçınılmaz olacaktır. Akülü modellerde 7-8 saat şarj süresi sonunda, temizlik otomatını 3-4 saat kesintisiz kullanmak mümkündür.
 
akülü zemin temizleme makineleri 
Ancak akülü zemin temizleme otomatlarının fiyatı, içerisindeki jel akünün maliyeti nedeniyle kablolu modelin neredeyse iki katıdır. Bu da işletme maliyetlerini etkileyebilecek bir unsur olduğundan, eğer temizlik esnasında kablo kullanımı bir sakınca oluşturmuyorsa kablolu modelleri tercih etmek ekonomik olarak mantıklı olabilir.
 

Alan Genişliğine Göre Hangi Otomat?


Sitemizde bulabileceğiniz Cleanvac markalı zemin temizleme makinelerinin ölçülerine göre kullanılması ideal olan metre kare bilgisi aşağıdaki gibidir.
 
    • 300 metrekareye kadar: ESC-42 Modeli (Dar alanlar için özel geliştirilmiş kablolu model)
    • 600 metrekareye kadar: 3501 Modeli (Akülü veya kablolu model zemin temizleme otomatı)
    • 1000 metrekareye kadar:4501 Modeli (Akülü veya kablolu model zemin temizleme otomatı)
    • 2000 metrekareye kadar:7501 modeli (Akülü veya kablolu model zemin temizleme otomatı)
    • 5000 metrekareye kadar: B9001 Modeli (Binicili model zemin temizleme aracı - akülü)
    • 7.000 metrekareye kadar: B11001 Modeli (Binicili model zemin temizleme aracı - akülü)
    • 9.900 metrekare ve üzeri yerlerde:B12001 Modeli (Binicili model zemin temizleme aracı - akülü)
 
Yukarıdaki bilgiler ışığında ihtiyacınız olan zemin temizleme makinesine karar verip sitemizden 7/24 sipariş verebilirsiniz. Kredi kartlarına 6 aya varan taksit imkânı veya havale ile indirimli ödeme avantajı ile iyzico güvenli ödeme alt yapısı ile ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Siparişinizin ardından en kısa sürede (genellikle aynı gün) ürünü kargoya verir, Aras kargo ile adresinize kadar teslim ederiz. Tüm ürünlerimiz 2 yıl garantili olup adınıza faturalı olarak kargoya verilmektedir. Ayrıca tüm siparişlerinizde kargo ücretini biz karşılıyoruz.
 
Siparişlerinizle ilgili yardım almak ve ürünlerle ilgili ayrıntılı bilgi için bize iletişim sayfamızdaki email ve telefondan ulaşabilirsiniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.