Yol Yıkama Aracı

03-02-2021 12:16
Yol Yıkama Aracı

yol supurme makinesiYol Yıkama Aracı

Yol Yıkama Aracı  genelde büyük şehirlerde kirlenen yolların temizliğinin sağlanması için yapılan bir sulama hizmetidir. Temizlenen yolların arkasından yol yıkama araçları sayesinde yollar temizlenerek, güzel görünüme sahip oluyor. Yol yıkama hizmeti genelde yaz aylarında yapılıyor. Kış döneminde pazarlarda kurulan tezgâhların çöpleri temizlendikten sonra  belirli bir zamanda yol yıkaması yapılabiliyor. Bu yıkama hizmeti esnasında özellikle kuyu suyu kullanıma dikkat ediliyor. Yol yıkama aracı, sadece sokakları yıkama işlemi için kullanılan bir araçtır. Bu araçlar yol temizleme ve  çöp toplama gibi özellikleri içermiyor. Kullanım alanları tozun, toprağın ve çöp birikintilerinin olduğu yerlerdir. Cleanvac firması olarak bu araçların üretimini sağlıyoruz. Kullanımı çok basit olan ve müşteri gereksinimlerine çok iyi şekilde cevap veren araçlardır.

 

Yol Yıkama Aracının Kullanım Alanları Ve Bahçe Sulama

Yol yıkama araçları, endüstriyel kullanımın sağlanması için suyun taşınması, basınçlı suyun çamurlu yolların ve tozları ortadan kaldırmak için çevre temizliğinin sağlanması için kullanılıyor. Ayrı zamanda çıkan yangınlarda da hortumunun büyüklüğü sayesinde çıkan yangına müdahale edilebiliyor. Bahçe sulamasında da büyük rol oynuyor. Büyük bahçenizi sizi yormayacak şekilde sulama hizmetini sağlanıyor.  Çeşitli ekipmanlara sahip olan bu araçlar, taşıyıcı aracın galon hacmine ve kullanım amacına göre değişkenlik gösteriyor. Kullanım alanları aşağıda ki yerlere göre değişkenlik gösteriyor.

 

Yol Yıkama Nasıl Yapılıyor?

Yol Yıkama Aracı  çalışmalarında fıskiyeli hortumlu araç kullanılıyor. Bu aracın ön kısmına takılan boru sisteminde fıskiyeler bulunuyor. Yol yıkama aracı yol boyunca deposunda ki suyu püskürterek yoluna devam etmektedir. Bu sistem sayesinde kaldırımların dip kenarlarında oluşan kirliliğin ortadan kaldırılmasında büyük rol oynuyor. Ayrı zamanda biriken tozların ve çamurları da tamamen temizliyor. Hortum uzunlukları ortalama 30 ile 50 metre arasında değişkenlik gösteriyor. Basınç nodülü sayesinde tankerinde bulunan suyu, basınç sağlayarak dışarı püskürtülerek yıkama işlemi yapılıyor. Yıkama hizmetini, yol yıkama aracını kullanan Şoför dışında iki yardımcı yıkama personeli bulunuyor. Yol yıkama aracının da bulunan büyük lamba sayesinde suyu görmeyen insanlar yıkama aracının geldiğini fark etmektedir.

Yol Yıkama Aracının Genel Özellikleri

  • Genelde tek bölmeli silindir ya da eliptik su tankı bulunuyor.
  • Paslanmaz malzemelerden üretildi.
  • İki kademeye sahip santrifüj 1500 litre su pompasına sahiptir.
  • Elektrikli ve manüel tahrikli su hortum makarasına sahiptir.
  • Ön kısmı, yan ve arka su çıkışları bulunuyor.
  • Şanzıman PTO tahrikli su pompasına sahiptir.
  • Tepe kısmına monteli su monitörü 30-40 metreye kadar su atıyor. 360°  dönebilen su monitörü bulunuyor.
  • Maksimum 200 bara kadar yüksek basınçlı su pompası bulunuyor.
  • Sürücü kabininde bulunan elektro pnömatik kontrol paneli vardır.

 

Daha çok Büyük Şehirlerde Kullanılıyor

Daha temiz bir şehir için, daha sağlıklı toplum için başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlerin genelinde sağlanıyor. Ana arterler, geçitler,  meydanlar ve modern temizlik araçları basınçlı su ile yıkama hizmeti gerçekleşiyor. Genelde şehir temizliği 7/24 yapılarak, ilçe belediyeleri tarafından yapılarak çevre temizlik faaliyetleri sağlanıyor.  Yol yıkama araçları daha çok kalabalık şehirlerde kullanılıyor. Çevre temizliğinin sağlanması için kullanılıyor. Yıkama çalışmaları yapılırken fıskiyeli ve hortumlu araçlar kullanılıyor. Araç parkımızda yüzlerce yol yıkama araçları bulunuyor. Ana arterlerde ortalama günlük 290.000 m2 lik alan yıkanıyor. Bu sayede çevrede bulunan tozlar, biriken atıklar ve kirler temizlenerek çevrenin güzel ve hijyen olması sağlanıyor. Bu temizlik hizmetini genelde belediyeler yapıyor.

 

Bu Temizlik Yapılmadan Önce Süpürme Yapılıyor

Bu hizmet sağlanmadan önce elle ya da makine ile süpürme personelleri tarafından kirliliğin olduğu  yerlerde gerekli temizliğin gerçekleşmesinden sonra yapılıyor. Toplanan çöpler, el arabasına ya da mobil çöp arabası yardımıyla temizlik yapılıyor. Yol süpürme daha çok mekanik araçlar kullanılıyor. Dolayısıyla elle süpürme daha fazla yaya alanlarında gerçekleşiyor. Cleanvac  firmamızda bulunan yol yıkama araçları yaşam kalitesini daha üst seviyeye taşımasında büyük rol oynuyor.  Hem çevre temizliğini sağlanmasında hem de çevrenin sulanarak yıkanmasında daha hijyenik bir yaşam sunuyor. Çevre temizliğinin sağlanması sayesinde çocuklarınız daha refah düzeyinde sokaklarda gezebiliyor hatta oyun oynayabiliyorlar. Bu hizmeti sağlayan firmamız sizlere uzun süre sizlere hizmet veriyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.