Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları

03-02-2021 11:57
Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları

Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları

Cleanvac elektrikli yolcu taşıma aracı ve otomobil sektöründe uzmanlaşmış kurumsal firmalardan biridir. Alanında profesyonel ekip kadrosuna sahip olan Cleanvac firma, üretimlerinde yeni nesil teknoloji kullanarak hem doğaya hem de insan sağlığına zarar vermeyen elektrikli araç üretimi yapıyor. Yolcu taşıma araçları ve iş makineleri konusunda üst düzey çalışmalar yürüten firma sektöründe uzun yıllar aktif ve seri üretim yapıyor.

 

Elektrikli Yolcu Taşıma Aracı Nedir?

Cleanvac elektrikli yolcu taşınma aracı tam elektrik, hibrit elektrik ya da yakıt pilli olmak üzere üç farklı seçeneğe sahip olan ve mazot gaz ve benzin gibi yakıtlara ihtiyaç duymadan elektrik ile çalışan ileri teknolojiye sahip araçlar olarak tanımlanabilir. Aslına bakarsanız elektrikli araçlar uzun süredir kullanılmakta. Ancak son birkaç yıla baktığımızda ülkemizde de yaygın olmaya başladığı gözlerden kaçmıyor. İş makineleri, hizmet araçları hasta taşıma veya nakil araçları gibi her alanda kullanılmaya başlanmıştır.

 

Tam Elektrikli Yolcu Yaşıma Araçları

Tam elektrikli yolcu taşıma araçlarında elektrik motoru bulunur ve bataryaların şarj etmek için elektrik motorunu jeneratör gibi kullanarak, elektrik enerjisi üretip, bataryayı besler. Diğer araçlar ile kıyaslandığında ise oldukça ekonomiktir. Herhangi bir bakım gerektirmeden çalışırlar. Ayrıca bu araçlar, ortaya zararlı gaz çıkarmadıklarından dolayı hem çevreci araçlar olup sıfır emisyonlu araç sıfatını almışlardır. Ancak tam elektrikli araçların hem üretim maliyetlini ve satış maliyetini yüksek olup ve şarj süresinin çok uzun zaman olması tercih edilebilirliğini engelliyor.

 

Hibrit Elektrikli Taşıma Araçları

Elektrik araçlar içerisinde en çok tercih edilen hibrit elektrikli araçlar da hem elektrikli motor hem de içten yanmalı motor bulunuyor. İçten yanmalı motor aracın şarjı bittiği andan itibaren devreye giriyor ve aracın durmasını engelliyor. Çevre ve doğa dostu olan ve çevreci kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören, hibrit elektrikli araçlar yeni nesil araçlar içerisinde yer alıyor. Sesiz çalışmaları, düşük yakıt harcaması, yolda bırakmaması gibi avantajlı özelliklere sahiptir.

 

Yakıt Pilli Elektrikli Taşıma Araçları

Yakıt pilli elektrikli taşıma araçları tam elektrikli ya da hibrit elektrikli taşıma araçlarına göre biraz daha farklıdırlar. Oksijen ve hidrojen tepkimesinden faydalanan yakıt pilli araçlar, enerji ürettiklerinden dolayı tam elektrikli araçların bataryası gibi uzun süre şarj ihtiyaç duymadan aktif olarak çalışırlar. Bu araçların da hidrojen taşınması gibi sorunlar meydana gelebiliyor.

 

Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları Tarihi

Elektrikli araçların tarihine göz attığımızda aslında yakıt ile çalışan araçların tarihinden daha eski zamana dayandığı görülüyor. İlk elektrikli taşıma aracı ise1935 yılında Hollanda’da üretilmiştir. Üstelik 1900’lü yıllarda Avrupa ve Amerikalı şirketler tarafından üretiliyordu. İlerleyen yıllarda, benzinli motor ile elektrikli motor birleştirme düşüncesi ortaya çıkarak, hibrit elektrikli araçlar üretilmeye başlandı. 1920 ile 1960 yıllarında benzin düşmesi ve ünlü bilim adamının marş motorunu bulması Amerika’da uzun menzilli araçlara ihtiyaç duyulması gibi nedenlerden dolayı elektrikle çalışan araçlara talep azalmış ve şirketler İçten yanmalı motorlu araçları üreterek piyasaya sürmüştür. 1935 yıllarında ise elektrikli araçlar tamamen ortadan kaybolmuştur.

Elektrikli araçların en büyük avantajları çevreci olmasıdır. Elektrikle çalıştıklarından dolayı çevreye zararlı gaz vermiyorlar. Öte yandan şehirlerde yaşayanlar çok iyi bilir araçlardan çıkan gürültülü sesleri. İşte şehir yaşantısında kişileri rahatsız eden araç sesleri elektrikli yolcu taşınma araçlarında bulunmamaktadır.

 

Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları

Elektrikli taşıma araçları en bilindik dezavantajları satın alım fiyatlarını çok yüksek olmasıdır. Diğer yandan şarj istasyon sayısı yetersiz olması da bu araçların kullanımının önüne geçen en gerçekçi nedenlerde arasında yer alıyor. Bu konuda ülkemizde ve dünyada elektrikli araçların kullanımı için teşvikler verilse de fiyat olarak içten yanmalı motorlu araçlarda daha yüksek olduğu için pek fazla tercih edilmiyor.

 

Elektrikli Yolcu Taşıma Araçları Fiyatları

Cleanvac elektrikli yolcu taşıma araçları fiyatları için bizimle iletişi me geçerek fiyat teklifi alabilirsiniz. Sektöründe uzun yıllardır faaliyet göstermekte olan kurumsal firmamız 1990 yılından bu yanan elektrikli yolcu taşıma araçları, elektrikli iş makineleri, temizleme araçları sokak süpürme araçları ve zemin temizleme otomatları gibi alanlarda üretimler yapmaktadır. İleri teknolojiyi takip eden Cleanvac kurumsal firmamız günden güne sizlere daha iyi hizmet verebilmek adına hizmet ağını günden güne artırmayı hedeflemiştir. 


 
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.